Azoknak a munkáltatóknak, akik azt hiszik, hogy az otthonról dolgozó emberek kevésbé hatékonyak, újra kellene gondolniuk a hiedelmeiket. A távmunkások ugyanis kisebb valószínűséggel vesznek ki betegszabadságot, hajlamosak hosszabb munkaidőben, valamint esténként és hétvégén is dolgozni – állapította meg a The Guardian cikke szerint a brit Egészségbiztonsági Ügynökség (UKHSA) és a londoni King's College kutatóinak tanulmánya, amelyre a HR Portál hivatkozott. 

A Charlotte Hall, a UKHSA munkatársa által vezetett áttekintés mintegy 2000 darab olyan tudományos munkát vizsgált meg, mely az otthoni munkával, távmunkával, valamint a hibrid és otthoni munkavégzés egyéb formáival foglalkozik, így próbálta meg a gyakran ellentmondásos kutatásokat egymással összevetni.

A kormányzat felelőssége is a „home office” hatékonysága

Neil Greenberg professzor, a londoni King's College pszichiátere, a tanulmány egyik szerzője szerint az eredmények azt mutatják, hogy a munkavállalóknak és a munkáltatóknak ugyanolyan komolyan kell venniük az otthoni munkavégzést, mint az irodai munkát.

„Most, hogy átálltunk az otthoni munkavégzés kultúrájára, a szervezeteknek és a kormányzatnak is érdemes tennie azért, hogy az otthoni munkát végző emberek a lehető leghatékonyabb módon végezzék a tennivalójukat” – állapította meg a professzor. 

Munkakörnyezet: vannak nyertesek és vesztesek

Greenberg szerint a kutatás azt mutatta, hogy az otthoni munkavégzésnek vannak nyertesei és vesztesei. A munkakörnyezet esetében az a kérdés, hogy mennyi hely van otthon, milyen felszerelés áll rendelkezésre, és hogy a munkavállalók mennyire tudják irányítani a napjukat.

Életre és karrierre gyakorolt hatás

A magasabb jövedelemmel rendelkezők gyakran jobban élvezték az otthoni munkát, de azok, akiknek több otthoni feladatuk volt, például a gyermekgondozás vagy a házimunka – gyakran nők és egyedül élők – inkább stresszesek voltak.

„Összességében az emberek produktívabbnak érezték magukat otthon” – mondta Greenberg, aki megállapította, hogy különösen jó hatása volt a kreatív munkákra, de sokkal nehezebb volt az unalmas ügyekkel foglalkozni. Sokan aggódtak a karrierlehetőségek miatt: erős a félelem, hogy ha nem vagy jelen az irodában, akkor figyelmen kívül hagynak.

Az egészségre gyakorolt hatások egyértelműbbek voltak

A tanulmány szerint az otthoni munkavégzésre való áttérés a covid alatt a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek, rágcsálnivalók és saját készítésű ételek fogyasztásának növekedését hozta. Ez főleg a fiatalabb munkavállalóknak és a nőknek kedvezett.

Az egyik vizsgált tanulmány szerint viszont az otthonról dolgozó munkavállalók 46,9 százaléka hízott, egy másik tanulmány szerint pedig 41 százalékuk. Az áttekintett tanulmányok többsége azt mutatta, hogy az otthonról dolgozók többet ültek.

Greenberg szerint a vezetőknek el kell gondolkodniuk azon, hogy miként támogathatják az otthon dolgozókat, és hogyan segíthetik munkakörnyezetük kialakítását.

„Ha az olyan cégek, mint a JP Morgan, attól félnek, hogy az otthon lévő emberek lógni fognak, vagy nem végeznek jó munkát, és nem tudják szemmel tartani őket, akkor idejétmúltan gondolkoznak” – mondta Greenberg. Az otthoni munkavégzés lehetőségének elutasítása azt jelenti, hogy a tehetséges alkalmazottak más munkát találhatnak, és a vállalatok kevésbé lesznek rugalmasak a jövőbeni válságok esetén, például egy újabb egészségügyi vészhelyzet, sztrájk vagy súlyos időjárási körülmények esetén, amelyek megakadályozzák, hogy az emberek eljussanak az irodájukba. Szerinte ha pusztán félelemből teszik ezt, akkor azt kockáztatják, hogy lemaradnak.

„Rengeteg adatot vizsgáltunk meg az elmúlt évekből, és a következtetések azt mutatják, hogy vannak olyan módszerek, amelyekkel az otthoni munkavégzés valóban jól működhet a szervezet és a munkavállaló számára is” – tette hozzá Greenberg.