Az infláció növekedését elsősorban a magasabb energiaárak okozták, amelyek éves szinten 12,4 százalékkal nőttek márciusban. Februárban 10,2 százalékkal nőttek az energiaárak az előző év hasonló időszakához képest. Az élelmiszerek 3,2 százalékkal drágultak a márciusig tartó egy évben az előző havi 3,1 százalékos éves drágulás után. A nagyobb kilengéseket mutató energia- és élelmiszerárak nélkül számított maginfláció 1,4 százalék volt az OECD tagállamaiban, ami az elmúlt 12 hónap legmagasabb ilyen adata.

Az éves infláció jelentősen megugrott Kanadában (3,3 százalék a februári 2,2 százalék után) és az Egyesült Államokban (2,7 százalék az előző havi 2,1 százalékot követően). Kisebb ütemben ugyan, de gyorsult az árnövekedés Franciaországban (1,7 százalékról 2,0 százalékra), Olaszországban (2,4 százalékról 2,5 százalékra). A fogyasztói infláció stabil maradt Németországban (2,1 százalék) és Japánban (0,0 százalék). Az Egyesült Királyságban továbbra is az átlagosnál magasabb, 4,0 százalékos volt az éves infláció márciusban, ami némi csökkenés a februári 4,4 százalékoz képest.

Az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az OECD tagállamaiban. Az havi árváltozás Kanadában 1,1 százalék, Amerikában 1,0, Franciaországban 0,8, Németországban 0,5, Olaszországban 0,4, Japánban és az Egyesült Királyságban egyaránt 0,3 százalék volt márciusban.