Az AutoWallis wigo néven működteti tovább a mobilitási szolgáltatását; a saját márkanév alatt elsőként az autómegosztó szolgáltatást viszik tovább, amelyet később újabb mobilitási szolgáltatások követnek majd –közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint az új márkanéven elsőként megjelenő szolgáltatás a wigo carsharing, amelyet az eddig a Share Now-t üzemeltető Wallis Autómegosztó vezet be október 24-én.

Az árbevétele alapján piacvezető hazai autómegosztó ügyfelei ettől az időponttól már az új, bővített funkciójú alkalmazással használhatják a flotta közel 500 autóját. Az új márkához tartozó mobiltelefonos alkalmazást az eddigi felhasználók már csütörtöktől letölthetik és a jelszó megújítása után használhatják, egyúttal az új érdeklődők számára is elérhetővé teszik a regisztrációt.

A közlemény szerint a 16 országban működő AutoWallis azzal indokolta a wigo létrehozását, hogy a mobilitási szolgáltatásainak egy részét egységes márkanév alá rendezze, amely minden piacon ugyanazt jelenti. A cég nagy lehetőségeket lát az autómegosztásban, előrejelzéseik alapján a felhasználók száma Budapesten rövid idő alatt akár az ötszörösére is nőhet. Az újítás további előnye, hogy a vállalatcsoporton belül a keresztértékesítés, az üzemeltetés, a tudás- és technológiatranszfer új lehetőségeit is megteremtheti – tették hozzá.

Felvásárolták a Share Now-t, ezzel új funkciókkal is bővül a szolgáltatás

Autómegosztót vett az AutoWallis, így a mobilitási szolgáltatások teljes spektrumát le fogják fedni.Bővebben --->

Az AutoWallis Magyarországon kívül Albániában, Ausztriában, Bosznia-Hercegovinában, Csehországban, Bulgáriában, Görögországban, Horvátországban, Koszovóban, Lengyelországban, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Észak-Macedóniában van jelen gépjármű- és alkatrész-kereskedelemmel, szervízszolgáltatásokkal, gépjárműkölcsönzéssel.

Szárnyal az AutoWallis: 194 milliárdos árbevétel az első fél évben

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója közleményében hangsúlyozta: az elmúlt évek akvizíciói jelentősen növelték a cég eredménytermelő-képességét. Bővebben --->

Korábbi beszámolójuk szerint az árbevételük 2022-ben éves összevetés szerint 39 százalékkal, 270 milliárd forintra nőtt. A pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény (EBITDA) 85 százalékkal nőtt, meghaladta a 14,52 milliárd forintot.

Az idei első fél évben az árbevétel 48 százalékkal 194,342 milliárd forintra emelkedett, míg a nettó eredmény 7,530 milliárd forintra, ami 84 százalékos emelkedés 2022 azonos időszakához viszonyítva.

Az AutoWallis a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán 116 forinton zártak, árfolyamuk egy éven belül 86,6 forint és 124,5 forint között változott.

AutoWallis-vezér az Economxnak: Előrehaladott tárgyalások zajlanak több kínai gyártócsoporttal is

Az AutoWallis Group sajtónyilvános befektetői napján kiderült, hiába a biztató adatok, és a „robusztus növekedés”, a kínai előretörés elől nincs kibúvó. Az eseményen egyébként több előadást és kerekasztal-beszélgetést is tartottak, így viszonylag tiszta képet kaphattunk a magyar és regionális autópiac kilátásairól. Bővebben --->