Az AutoWallis csoport árbevétele 48, nettó eredménye 84, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 50 százalékkal emelkedett az első fél évben az előző év azonos időszakához képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett gyorsjelentésben csütörtökön.

Az árbevétel 48 százalékkal, 194,342 milliárd forintra emelkedett. A növekedéséhez mindkét üzletág hozzájárult, a nagykereskedelmi területen 51 százalékkal, míg a kiskereskedelmi részen 45 százalékkal nőtt az árbevétel.

A nettó eredmény 7,530 milliárd forint lett, ami 84 százalékos emelkedés a bázis időszakhoz képest.

Az EBITDA 50 százalékkal bővült az előző évhez azonos időszakához képest és 10,371 milliárd forintot tett ki. A társaság teljes átfogó eredménye 55 százalékkal 7,054 milliárd forintra nőtt, ezzel az egy részvényre jutó nyeresége 85 százalékkal, 16,87 forintra ugrott.

A csoport konszolidált saját tőke megfelelési mutatója az első fél év végén 27,5 százalék volt, amely jelentősen felülmúlta a finanszírozási célként elvárt 15 százalékos szintet – közölték.

Az AutoWallis januárban lezárta a JóAutók.hu és AutóLicit.hu portálokat működtető Net Mobilitás Zrt. akvizícióját, valamint a csoporthoz került a Nelson Csoport flottakezelési üzletága.

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója a közlemény szerint hangsúlyozta, az elmúlt évek akvizíciói jelentősen növelték a cég eredménytermelő-képességét. A régióban már tapasztalható fellendülés a következő negyedévekben a magyar piacon is megjelenhet, miközben a csoport további tranzakciók, akvizíciók előkészítésén dolgozik – tette hozzá.

A csoport a közép-kelet-európai régió 15 országában – Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Észak-Macedónia, Magyarország, Montenegró - gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen.

Az AutoWallis Nyrt.-t a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei a szerdai kereskedést 115 forinton fejezték be. Az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyamuk 124,5 forint, a legalacsonyabb 86, forint volt.

Felvásárolták a Share Now-t, ezzel új funkciókkal is bővül a szolgáltatás

Autómegosztót vett az AutoWallis, így a mobilitási szolgáltatások teljes spektrumát le fogják fedni. Bővebben --->