Termékvisszahívást jelentett be az Aldi a Grandessa Sorbet jégkrém 1000 milliliteres , citromos ízesítésű, 2022. április 30-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételére.

A termékben kis mennyiségben etilén-oxid jelenlétét mutatták ki, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagból származik. A visszahívás kizárólag a 2022. április 30-ai minőségmegőrzési idővel azonosított termékekre vonatkozik, a gyártója a Froneri Ice Cream Deutschland GmbH.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. és a Froneri GmbH elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva indította el a termékvisszahívást. Kérik, hogy a jégkrémet ne fogyasszák el. A szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának az esélyét - olvasható az Aldi honlapján.

A termék minden magyarországi Aldi-üzletben elérhető volt. A termék értékesítését felfüggesztették. A terméket bármelyik üzletbe vissza lehet vinni, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.