Így a benzin ára literenként 336 forint körüli szinten, a gázolajé 330 forint körüli szinten változhat. Az elmúlt egy évben a benzin ára 12, a gázolaj ára 14 százalékkal csökkent.

A Reuters adatközlése alapján a május 9-13. között a benzin ára a mediterrán piacon, heti átlagban  százalékkal lett drágább, a gázolaj 2,2 százalékkal nőtt. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,7 százalékkal gyengült a dollárhoz viszonyítva. Az üzemanyagpiacokon a benzin ára eléggé eltérően alakult, a gázolaj árváltozása egységesebb volt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján az üzemanyagoknál 2-4 forint körüli áremelés lehetséges.

A Brent spot kőolaj ára a héten 42-47 dollár között ingadozott, heti átlagban közel két és fél dollárral, 5,7 százalékkal nőtt az ár. A spot olajár hétfő kivételével a hét során minden nap emelkedett.

A hét eleji árcsökkenést az olajkínálat magas szintje okozta, de ezt követően egyre több előrejelzés azt állította, hogy a túltermelés az idei év végére, vagy a következő év elejére megszűnik. A hét végére a készletező társaságok jelentései szerint az Egyesült Államokban és az európai kikötőknél a tárolt benzin mennyisége jelentősebben csökkent. Ez a két tényező újabb optimizmust teremtett a piacokon.A kitermelés már nem csak az Egyesült Államokban csökken, hanem politikai és gazdasági problémák miatt, Líbiában, Nigériában, Kínában, Venezuelában és Kanadában is jelentősen csökkent a kitermelés. Amennyiben ezek a gondok tartóssá válnak, akkor tényleg hamarabb zárulhat a kereslet-kínálati olló.