Nick Bunker, az Indeed gazdaságkutatási igazgatója által a CNN-nek a január 5-i adatokkal kapcsolatban azt mondta, hogy az új álláshirdetések, vagy azok, amelyek 7 napja vagy annál rövidebb az Indeeden, éves szinten 13,5 százalékkal csökkentek. A több mint 206 millió egyesült államokbeli felhasználó felvételi adatait összegyűjtő LinkedInnél 2022 vége és 2023 vége között hasonlóképpen visszaesett a munkaerő-felvétel.

Az elmúlt néhány évben könnyen tudtak az amerikaiak egyik állásról a másikra vándorolni – így kikényszerítve a magasabb fizetést és juttatásokat, mint például a távmunka. Az új év kezdetével azonban az álláskeresés új korszaka kezdődhet – és a dolgozók távmunkaigénye is elenyésző lehet.

Az Indeed szerint a hagyományos fehérgalléros irodai munkáknál csökkent leginkább az online toborzás.

A szoftverfejlesztési álláshirdetések száma 44,6 százalékkal csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, míg a banki és pénzügyi álláshirdetések száma 31,3 százalékkal lett kevesebb

– mondta Bunker.

Az Indeed nem az egyetlen online álláspiac, amely a munkaerőpiac idei lassulására utal. A LinkedIn vezető közgazdásza, Karin Kimbrough szerint decemberben a LinkedIn alkalmazás-letöltéseinek száma közel 10 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. Kijelentette, arra számít, hogy 2024-ben éleződik a harc az állásokért.

Akár a hivatalos amerikai, kanadai, ausztrál, egyesült királyságbeli vagy uniós adatokat nézzük, a megüresedett állások száma mindenhol csökkent, és nem mutatkoznak a növekedés jelei

 – mondta.

Fontos tisztázni külföldi home officeban dolgozó olvasóinknak, hogy hogyan adózik ez után után, mert bajba kerülhet. Miután egyre elterjedtebb a külföldről történő, akár folyamatos munkavégzés, mindig érdemes előre tisztázni olyan fontos kérdéseket, hogy mi a helyzet az adózásunkkal, és hogyan kezeljük a társadalombiztosítási helyzetünket – mondta az Economx megkeresésére a szakértő.

Egyre kevesebb állás kínál távmunkát.

Ahogy a verseny egyre növekszik, a munkaadók kevésbé hajlandók olyan előnyt kínálni, amely a világjárvány utáni munkavilág meghatározó jellemzőjévé vált: a távmunkát. Az Indeed adatai szerint 2023-ban a munkaerő-felvétel relatív erőssége nagyrészt a személyes jelnelétet igénylő munkákból származott.

2022 áprilisában még a csúcson volt a távmunkában végezhető álláshirdetés száma, a LinkedIn-en közzétett összes állás 20 százalékát tette ki, azóta azonban rohamosan csökkent azon állásajánlatok aránya, amelyek lehetővé teszik az alkalmazottak otthoni munkavégzését.

A távoli munkavégézst hirdető online hirdetésekre ötször annyi jelentkezés érkezett, mint a távmunka lehetőség nélküli állásokhoz.

A legfrissebb álláslehetőségek és munkaerőforgalom-felmérés szerint az Egyesült Államokban novemberben 2021 márciusa óta a legalacsonyabb szintre esett vissza a megnyílt állások száma – a munkaerőpiacon fordulópont jöhet. A múlt hónapban az Egyesült Államok gazdasága 216 000 új munkahelyet teremtett, a munkanélküliségi ráta pedig stabilan 3,7 százalékon maradt.

Néhány nagy horderejű vállalat azonban az új év elején elbocsátásokat jelentett be.

Ebben a hónapban a Google és az Amazon több száz dolgozó leépítését tervezi. A múlt héten a Citigroup is bejelentette, hogy a következő két évben 20 000 alkalmazottat bocsát el.

Magyarországon is kiderült, kik találnak a leglassabban új munkát maguknak. A Pulzus Kutatóval karöltve megpróbáltuk megfejteni, hogy milyen típusú álláskeresőnek van a legnagyobb esélye a legrövidebb idő állást találni. A felmérés során azt is megtudtuk, hogy az elmúlt években 1000-ből 360 ember váltott munkahelyet hazánkban, és azt is, hogy leginkább a fiatalok nézelődnek a munkaerőpiacon. Erről itt olvashat sokkal többet >>>