Számlasorrend módosító lehetőséggel bővítette szolgáltatásait az OTP Egészségpénztár, hogy a pénztártagok minél gyorsabban tudják visszaigényelni az egészségükre fordított megtakarításukat egészségpénztári számlájukról. A funkció bevezetésének köszönhetően gyorsabb, egyszerűbb és biztonságosabb lett az ügyintézés – írják a társaság közleményben.

A pénztár tapaszatalatai alapján népszerű az új funkció az ügyfelek körében, a decemberi indulása óta közel kétezer pénztártag összesen több mint nyolcezer darab számla sorrendjét módosította az ügyfélportálon keresztül.

Így gyorsabban hozzájuthattak az általuk – például patikában, orvosnál, optikában, drogériában – kifizetett összegekhez. Ez különösen akkor jelent előnyt, ha a pénztártag a nagyobb összegű számlája helyére a sorrendcserével kisebb összegűt tud állítani, hiszen így előbb hozzájuthat egészségpénztári megtakarításához vagy annak egy részéhez.

A beküldött számlák várhatóan 2-5 napon belül kerülnek kifizetésre, amennyiben elérhető a szükséges fedezet – teszik hozzá.

Bankkártyánkkal is összeköthetjük az egészségkártyát

Tavaly szeptember óta működik a kártyaösszekötési funkció, így nem kell külön feltölteniük pénztári egyenlegüket a tagoknak. Elegendő az egészségpénztári kártyájukkal fizetniük, amire automatikusan átkerül a szükséges összeg a bankszámlájukról a vásárlás pillanatában. Ha valahol az egészségkártyás fizetésre nincs lehetőség, akkor a vásárlásról szóló számlát továbbra is a pénztárnak kell beküldeniük, amit már szintén megtehetnek online formában.

Nem gond azonban, ha nincs elegendő egyenleg a pénztártagok egészségpénztári számláján, hiszen 5 éven belül bármikor lehetséges a kifizetés, miután a szükséges összeget befizették. Sőt, részletfizetést is beállíthatnak a beküldött számlákhoz, így akár több kisebb részletben is visszakaphatják a nagyobb számlájuk összegét.

Online minden

„A belépési formák közül a második legnépszerűbb ma már az online belépés, amely mindössze néhány percet vesz igénybe. Arra törekszünk, hogy valamennyi folyamatot kényelmesen, az online felületeinken intézhessenek tagjaink” – mondta Budai József, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója

A tavalyi évben egyébként 19 százalékkal nőtt az egészségpénztárba újonnan belépők száma és ezáltal ennyivel több tag vált jogosulttá a 20 százalékos, évi maximum 150 ezer forintos adó-visszatérítésre, amelyről részletesen is írtunk korábbi cikkünkben.