Az ipari befektetésekkel foglalkozó cég becsült értéke a lap szerint 408,3 milliárd forint. A családi kézben levő vállalatcsoport 2022-ben adta át Közép-Európa legmodernebb radiátor- és vágókoronggyárait, de hőszivattyúgyár építését is tervezik.

361,2 milliárd forintos becsült értékkel a második helyen a Docler Holding áll. Gattyán György, aki tavaly a választásokon is indult, nemrég a Kodolányi János Egyetem fenntartói jogát is átadta és vállalkozó akadémiát indított el. Szeptemberben ugyanakkor komolyabb összeget csaltak el a cégétől.

A dobogó legalsó fokára Csányi Sándor agrárbirodalma, a Bonafarm csoport került. Az állattenyésztéssel, hús-, tej, és takarmánygyártással, valamint borászattal és agráriummal foglalkozó csoportnak 320,4 milliárd forintra becsülik az értékét. A cég tervei között szerepel, hogy energiatakarékosabbá teszik telephelyeiket.

A negyedik helyre a székesfehérvári, 257,7 milliárd forintot érő Videoton Holding Zrt. került fel, melyet a Dayton-Invest Kft. ingatlanfejlesztő vállalat követ.

Ezután jönnek a listán a 10. helyig bezárólag a Semilab, a Duna csoport, a Gránit Pólus csoport, valamint a Nitrogénművek csoport.

Az egyik „Forbes” azt állítja: megvette az összes Forbes-t

Magomed Muszajev, az orosz Forbes magazint is kiadó AS Rus Media tulajdonosa kiszivárgott magánbeszélgetéseiben több alkalommal is azt állította üzleti partnereinek, hogy ő lett a teljes Forbes médiacsoport tulajdonosa. Erről a The Washington Post számol be öt hangfelvételre és egy videofelvételre hivatkozva, amelyeken az orosz nagyvállalkozó az üzletről beszél.
Bővebben--->