A nyomozás a Blikk információi szerint lassan fél éve kezdődött el, az eddigi adatok alapján pedig egy internetes vásárlás során szerezhették meg Gattyán bankkártya adatait. Egy anonim forrásra hivatkozva a lap azt írja, hogy az egyik munkatársa vásárolt az interneten, és a főnöke adatait használta hozzá.

A vásárlással egy magyar és egy ukrán bűnözőkből álló csoport fért hozzá a számlához, amiről 50 millió forintot emeltek le. A nyomozás pénzmosás alapos gyanújával indult el.

A Gattyán által alapított Docler cégcsoport kommunikációs vezetője, Nemes Tamás megerősítette a hírt, részletekről azonban a nyomozás sikerességére tekintettel nem beszélt. Megjegyezte azonban, hogy magánemberként és a cégcsoport szintjén is tapasztalataik szerint megnőtt a hazai és a nemzetközi csalási kísérletek száma.

Gattyán György vagyona 366 milliárd forintra becsülhető, az ország negyedik leggazdagabb embere. 2021 novemberében bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek pártjával, a Megoldás Mozgalommal, azonban egy százalékot sem ért el a támogatottságuk.

Egyre több a csalásos sztori

Az utóbbi időben valóban egyre több olyan hírt olvasni, amik csalásokkal és banki adatok lopásával kapcsolatosak. Egy kazincbarcikai férfi Londonból vezetett egy bűnszervezetet, ami unokázós csalásokat hajtott végre, kihasználva az idős embereket. Végül egy 100 éves bácsi gyanút fogott, akinek a segítségével sikerült lebuktatni a csalókat.

Úgy utalják el a pénzünket a profi bűnözők, hogy azt sem tudjuk, mi történt

Egyre gyakoribbak az online térben elkövetett banki csalások, ráadásul folyamatosan újabb és újabb módszerekkel állnak elő a csalók. Hamis banki hívások és e-mailben vagy sms-ben kapott linkek, ezek a leggyakoribb módszerek az elmúlt néhány évből. Nagy részük azonban kivédhető, ha elég óvatosak vagyunk.
Bővebben>>>