Hasznos új fejlesztés érkezik a Google Térkép funkciói közé, az alkalmazás képes lesz arra amire a Waze már 8 éve. A fejlesztést a világon számos nagyvárosban, például New Yorkban, Sydneyben és Páriszban is évek óta használják. 

A Waze Beacon alagutakba telepített infrastruktúrával helyettesíti a műholdakat a föld alatt, lehetővé téve a navigációs rendszerek működését.

A Waze még 2016–ban készítette el a Waze Beacon Bluetooth–készüléket. Bár a Waze alkalmazás 2013 óta a Google tulajdona, a Google Térkép felhasználói számára még csak most válik elérhetővé ennek a technológiának a használata. A funkció alapértelmezés szerint ki lesz kapcsolva, azonban az alkalmazás legfrissebb navigációs beállításaiban egyszerűen kezelhető lesz. 

Emellett számos új Google Térkép funkció fogja majd megkönnyíteni a sofőrök életét. Ilyen például, hogy az alkalmazás képes lesz majd megállapítani az elektromos járművek akkumulátorának töltöttségi szintjét valamint hatótávolságát. Egyes autókba gyárilag be lesz építve a Google Chrome webböngésző, amely a felhasználó Google-fiókjához és telefonjához is kapcsolódni tud majd. Bizonyos telefonmodelleknél lehetőség lesz az autó ajtajának távvezérlésére is.

Kidobja az Apple CarPlayt és az Android Autot a kocsikból a GM

Inkább összeállnak a Google-el, és olyan rendszereket fejlesztenek, aminek használatával a vásárlóik kevésbé függnek majd a mobiltelefonjaiktól. Egyre több lesz az előfizetéses szolgáltatás, az innovációtól 2030-ra mintegy 25 milliárd dolláros extrabevételt vár a General Motors vezére.