család nyilatkozata szerint az árnyék tönkreteszi kertjük mikroklímáját, mivel így csak kis foltokban éri napsütés. A ház közelsége és mérete miatt a terasz is élvezhetetlenné vált, ráadásul a szomszéd biztonsági kamerái rálátnak az udvarra, megsértve a lakók privát szféráját. 

Pálvölgyi Tamás ügyvéd a Tényeknek úgy fogalmazott, a károsult panaszát benapozásnak hívják. A direkt napfény hiánya és a kilátás elvesztése csökkenti az ingatlan értékét, az érintettek ezért a pénzért pereskednek.

A szakértő 16 millió forintos értékvesztést állapított meg az árnyék miatt.

A per évei alatt három építész-szakértő is dolgozott az ügyön, azonban végül mindhármat elutasította a bíróság, kettőt kompetenciahiány miatt. Az újonnan elrendelt szakértői bizottság felállítása azonban újabb 5 millió forintba kerülne az érintett családnak. 

A szomszéd állítása szerint az Építési Hatóság helyszíni szemléje alatt mindent rendben talált, a ház szabályosan, törvényi előírások szerint van felépítve. A per csaknem három éve tart és eddig közel 6 millió forintba került. 

Borkai Zsolt öröksége: Győrben benéz a híd az ablakon, olyan közel épült a házakhoz

Minden, csak nem sikertörténet az a győri gyalogos, egyben kerékpáros felüljáró, amit 320 millió forintból húztak föl négy évvel ezelőtt. Mivel a híd túl közel került az ott lévő ingatlanokhoz, a győri önkormányzat most fizetheti a borsos kártérítés, miközben a pereskedés még mindig nem ért véget. Bővebben --->