„Várunk mindenkit, aki tevékenyen szeretne részt venni a félsziget szépítésében, kitakarításában! Találkozunk március 23-án, szombaton reggel 9 órakor a gémeskútnál! Az akcióban résztvevőket finom ebéddel várjuk aznap 11-13 óráig a Tihanyi Bencés Iskolában” – áll a felhívásban.

szemétszedéshez a szervezők mindenkinek biztosítanak zsákot és kesztyűt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy idén az akcióhoz családi program is kapcsolódik, ugyanis az iskola udvarán 10-14 óráig öko játszóház várja a gyerekeket és a családokat – írja a Hirbalaton.hu a tihany.hu-ra hivatkozva. 

A segítségnyújtás regisztrációhoz kötött, március 20-ig lehet jelentkezni Rózsa Évánál az elérhetőségein (+36 30 749 71 77, [email protected]) vagy személyesen a Magtár (Tihany, Mádl Ferenc tér 1.) emeletén.

Az esemény szervezői Tihany Község Önkormányzata, a Tihanyi Legenda Közhasznú Nonprofit Kft., a Németh László Művelődési Ház és Könyvtár, a Tihany Sport és Szabadidő Egyesület, a Tihanyi Turisztikai és Marketing Egyesület és a Tihanyi Horgász Egyesület.