A Mol 16 forinttal, 0,58 százalékkal 2730 forintra csökkent, 974,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 225 forinttal, 1,17 százalékkal 19 025 forintra esett, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,82 százalékkal 425 forintra gyengült, forgalma 133,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,29 százalékkal 8585 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4414,15 ponton zárt szerdán, ez 5,36 pontos, 0,12 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva - írja az MTI.

A nemzetközi tőzsdéken a gyorsjelentések határozták meg a hangulatot. Amerikában jobbak, Európában kevésbé jók az eredmények, emiatt a vezető európai tőzsdék inkább mínuszban zártak. A magyar tőzsde az európai piacokkal mozgott együtt. A Deutsche Bank csalódást keltő gyorsjelentése lefelé húzta az OTP árfolyamát, a Mol pedig az olajárak csökkenése miatt esett. Hazai vállalatspecifikus hírek nem érkeztek, de a Magyar Telekomnak mégsem sikerül a 430 forintos szintek fölött maradni, és a Richter is gyengült kissé.

- mondta Bosnyák Zsolt, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!