Ma délután fél háromkor a heti munkanélküliségi adatok, majd tartós fogyasztási cikkekről szóló adatok érkeznek Amerikában. Addig a tőzsdéken semmi érdemi mozgás nem várható, oldalazás, kivárás jöhet - vélekedett Káplár Norbert a Raiffeisen üzletkötője.
Amennyiben semleges makroadatok jönnek ki, úgy egy kicsit jobbá válhat a hangulat, lehet egy kis emelkedés, de nagy mértékűre nem kell számítani.

Káplár nem látja túl optimistán a piacot. Az Egis tetőzési folyamatban van, csak adni szabad, a Richter ugyanazt csinálja, mint az Egis 22 ezer környékén. Ez lejöhet 39-40 ezer forintig a közeljövőben.
A Magyar Telekomnál még egy év van osztalékig, nem tudni mekkorát fog fizetni, az eredményessége csökken, ezt is inkább shortolnám - mondta az üzletkötő.
 
A legszembetűnőbb példája a tetőzési folyamatnak, amikor az olajszektor és a Mol még tartja magát. Megfigyelhető, hogy ez van a legközelebb korábbi lokális csúcsához. Az elmúlt húsz évben mindig így néztek ki a tetőzések - tette hozzá.
A BUX a nap elején enyhe mínuszban kezdhet, amiből a végére kicsi plusz lehet az amerikai adatok hatására.  

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!