Az adózott eredmény éves összehasonlításában jelentős tétel a nem-élet üzletág értékesített biztosítási portfólió hatása. Az úgynevezett folytatódó tevékenység éves összehasonlításban drasztikus növekedést mutat, a tavalyi 64 millió forint veszteségből 792 millió forint nyereséget értek el, ami a megváltozott stratégia, elkötelezett növekedési irányultság jele - írta cég.

A CIG Pannónia többségi részvényese a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft., amely Mészáros Lőrinc és az ügyvezető Keszthelyi Erik tulajdona.

A biztosító bevételei 61 százalékkal 25,1 milliárd forintra nőttek, ezen belül a nettó biztosítási díjbevételek 12 százalékkal növekedtek 2020. azonos időszakához képest úgy, hogy minden negyedévben magasabb volt a díjbevétel, mint egy évvel korábban - írja az MTI.

Az első háromnegyedévben a csoport bruttó díjbevétele 15,855 milliárd forint volt, amely a 2020. év azonos időszak bevételének 117 százaléka. Ebből 11,6 milliárd forint a befektetéshez kötött életbiztosítások (ebből 4735 millió forint nyugdíjbiztosítás), 3,368 milliárd forint a hagyományos életbiztosítások (ebből 951 millió forint nyugdíjbiztosítás), 573 millió forint az egészségbiztosítások és 317 millió forint a nem-életbiztosítások bruttó díjbevétele.

Portfóliószinten a legnagyobb arányú díjbevétel-növekedést a csoportos életbiztosítási termékek adták 62 százalékkal, de jelentősnek mondható a unit-linked termékek 12 százalékos növekedése is (elsősorban az egyszeri díjas termékek vonatkozásában) az összehasonlító periódushoz képest.

Minden értékesítési csatorna növelni tudta értékesítésének volumenét - írták. A banki csatorna és saját hálózat 42 százalékos növekedése kiemelkedő. Ezen értékek szintén a megnövekedett értékesítési hálózat, az új termékek és növekedésvezérelt stratégia jelei. 2021. szeptemberében elindították az új vagyon és casco flotta portfóliót a nem-élet üzletágban. A nem-élet üzletág díjelőírás növekedése, az új üzletek hatásaként megduplázódott a tavalyi évhez viszonyítva.

A cég saját tőkéje a 2020. év végi 13,8 milliárd forintról 13,9 milliárd forintra nőtt 2021 szeptember végére.

A beszámoló szerint a CIG Pannónia mérlegfőösszege 121,3 milliárd forint, a konszolidált tőkemegfelelése 309 százalék. A CIG Pannónia pénzügyi helyzete stabil, kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett - írta a biztosító.

A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 365 forinton zárt, éves maximuma 425, minimuma 300 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!