Az MLS közzétette az összes játékosának hivatalos fizetését, és nem meglepő módon az Inter Miamiban játszó Lionel Messi bére továbbra is kimagaslik a teljes mezőnyből – derült ki az NSO cikkéből.

Az argentin klasszis alapbére ugyan ebben az idényben nem nőtt – maradt 12 millió dollár (közel 4,3 milliárd forint) –, de az egyéb juttatásokkal együtt a végső összeg már 20,4 millióra (7,26 milliárd forint) emelkedett. 

Az talán nem meglepő, hogy Messi fizetése kiemelkedik a ligából, az már talán inkább, hogy a legtöbb csapatnál egymaga többet visz haza, mint más klubok teljes kerete összesen – az MLS-ben induló 29 gárdából 25-nek a teljes kerete összesen nem kap annyi pénzt, mint a nyolcszoros aranylabdás klasszis. 

A 36 éves világbajnok után a lista második helyén szintén nem volt változás az előző évhez képest, Messit a jelenleg Torontóban játszó olasz csatár, Lorenzo Insigne követi 15,4 millió dollárral (5,4 milliárd forint) követi. 

Az NSO ír a tengerentúlon játszó magyarokról is: a Philadelphia Unionban játszó Gazdag Dániel 1,8 millió dollárt (körülbelül 640 millió forint), míg a Sporting Kansas Ciyt erősítő Sallói Dániel 1,3 millió dollárt (közel 463 millió forintot) visz haza.