Hiába az első pillantásra kedvezőnek tűnő osztalék, nem tud a koraősz óta tartó csökkenő trendből kitörni a Magyar Telekom részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén.

A tegnapi záróár a mellékelt ábra szerint már az 50, 100 és 200 napos mozgóátlagot is alulmúlta, az árfolyam jelenleg egy fontosabb, 680 forint körül húzódó támaszt tesztel napok óta. Ha ez alatti zárásokat produkálna a részvény azzal megnyílhat a tér a lentebb húzódó zónák felé, az első komolyabb támasszint ez alatt már csak 647 forint magasságában húzódik, ez alatt 595 forintnál lehet erősebb megálló.


A felfelé tartó mozgásnak nehéz belőni, hogy hol lehet a határa, a 700 és 720 forint közötti sávban számos fontos technikai szint található (50 és 200 napos mozgóátlag, előző támasz, csökkenő trend teteje). Ez a day-tradereknek vélhetően fontos, a hosszabb távú befektetők azonban vélhetően nem 2 forintokért játszanak, s egy régi bölcsesség szerint a fontos technikai szinteket inkább krétával, mint hegyes ceruzával húzzák. Bullish üzemmódba akkor kerülhetne újra a papír, ha markánsan 720 forint feletti zárásokat tudna produkálni (735-740). Ekkor viszont tág tere lehet a felfelé mozgásnak.


Az egyetlen bíztató jel a papír chartján annyi lehet, hogy a lefelé tartó mozgás egy eső ék formáját kezdi felvenni, de egy igazi ék formációhoz túlzottan sokáig tart. Aki Telekom vételeken gondolkodik, annak talán annyi tanácsolható, várja meg, amíg a bikák és medvék eldöntik a harcot a papír sorsáért, s csak akkor lépjen. Lehet, hogy beáldoz 20 forintot, de cserébe kellemetlen meglepetésektől kímélheti meg magát. Traderek persze próbálkozhatnak a közelebbi szintekkel is.



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!