Iránykeresés jellemzi a tőzsdéket, a befektetők azt találgatják, hogy a múlt heti nagy szakadás folytatódik-e vagy jöhet egy 5-10 százalékos korrekció. Az esésből a momentum eltűnt de a vevők sem aktivizálódtak mint ahogy várható lett volna - vélekedett Söre Balázs a Buda-Cash üzletkötője. A halálból pénteken megmenekült amerikai indexek ugyanakkor tegnap mégsem tértek magukhoz.
A mostani amerikai határidős pluszok (0,6-0,8%) láttán inkább pozitívan készülnek nyitni a tőzsdék.

A forint is vissza tudott fordulni a 273,5-274-es szintről, vagyis a devizák nem jeleznek további esést.

Nyitásban a BÉT is a tegnapi zárószintek közelében lesz, az iránykeresésben fölfelé és lefelé próbálkozás is elképzelhető a nap folyamán. Egyelőre úgy tűnik, a Richter jó gyorsjelenése segíthet a magyar piacnak, a gyógyszergyártó magával húzhatja fölfelé a többi papírt is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!