A város gazdasági fejlődését jól tükrözi, hogy idén minden korábbit meghaladó nagyságú, várhatóan 7 milliárd forint lesz a helyi iparűzési adóból származó bevétel Zalaegerszegen – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP), a városi közgyűlését követő tájékoztatón beszélt arról, hogy a képviselők a város első féléves gazdasági mutatóit is megtárgyalták.

  • Míg 2014-ben 3 milliárd;
  • 2019-ben pedig 4,5 milliárd forint volt a helyi iparűzési adó;
  • addig a jelenlegi adatok alapján várhatóan eléri idén a 7 milliárd forintot.

A most közölt adat ráadásul még nem is tartalmazhatja például a Rheinmetall nemrég átadott harcjárműgyárának, vagy a még most is zajló további nagyberuházásoknak a befizetéseit, hiszen azok csak a jövő évi költségvetésben jelentkeznek – tette hozzá a polgármester.

Balaicz Zoltán beszámolt arról is, hogy Zalaegerszeg idei költségvetésének harmadik negyedéves módosításával ismét nőtt a főösszeg. A különböző projektek támogatásai és az állami normatívák emelkedése révén 793,6 millióval 59,3 milliárd forintra nőtt a város idei költségvetésének kerete.

 

Nagyot ment Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata cége: az árbevétel majdnem 90 százaléka volt a profit

Óriási éve volt a Top News Hungary Kft.-nek: 1,565 milliárd forintos árbevétel után 1,36 milliárd forint adózott eredményt produkált tavaly a cég beszámolója szerint. Bővebben --->