A Diákhitel Központ volt vezetőjének tanúkihallgatása március 26-án folytatódik, akkora viszi magával a rendelkezésére álló bizonyítékokat, hangfelvételek, amelyekről egyelőre nem tudni többet.

Magyar Péter előzetesen azt ígérte: bebizonyítja, hogy a kormány is érintett a Völner–Schadl-ügyben.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészségen szerdán kezdődött kihallgatása után, ahogy arról az Economx is beszámolt, annyi derült ki, hogy

  • a nyomozás lezárulta és a meggyanúsítás előtt fél évvel a kormány már tudta, hogy megfigyelés zajlik, erről Völner Pált is tájékoztatták.
  • Rogán Antal körei bementek az ügyészségre és kihúztak, kivettek, meghamisítottak dolgokat az iratokban, tehát manipulálták az ügyet.

Ezt kommentálva Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében azt írta:

Magyar Péternek ezek szerint hangfelvétele van arról, hogy Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Tóniról, Nagy Ádámról és Rogán Barbaráról beszélnek, illetve arról, hogy Rogán befolyásolta a nyomozást.

Ez sajnos az ügyészségnek kevés lesz, ahogyan korábban, úgy most is lesöpri majd az ügyet az asztalról. Majd azt mondják, hogy ez csak egy baráti beszélgetés volt, ahol feltételezésről beszéltek a miniszterek

- fogalmaz a független országgyűlési képviselő.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az ügyet kommentálva a HírTv-ben azt mondta, hogy Magyar Péter képtelenségeket állít, mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni. A valóság majd meg fogja mérni az ő tetteit és tetteit és kijelentéseit,

következmények nélkül nem lehet hosszú távon ezt művelni.

Az rtl.hu megkereste Schadl Györgyöt, hogy megtudja, mi a véleménye az állításokról. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korábbi elnöke az ügyre reagálva a portál beszámolója szerint egy mondatot közölt:

Egy számomra ismeretlen személy ámokfutásával kapcsolatban nincs mondanivalóm.

Magyar Péter csütörtöki Facebook-bejegyzésében most azt írja, hogy édesanyja került „célkeresztbe”.

Megpróbálják meggyalázni a 40 éves pályafutását és megkérdőjelezni a bírói függetlenségét.

A Kúria volt főtitkárának, az Országos Bírói Hivatal jelenlegi elnökhelyettesének júliusban megszűnik a bírói megbízatása, mert eléri a bírói felső korhatárt.