Az egyetem elvégzése óta mindössze néhány alkalommal találkozott csak Magyar Péterrel, így nem is igazán érti Kocsis Máté, miért támadja őt ilyen vehemensen a Tisza Párt alelnöke, aki szerinte átlépett egy határt.

A Fidesz frakcióvezetője az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában elmondta: azt is csak a kampány részének tartja, hogy az Európai Parlament blokkolná a hazánknak járó uniós forrásokat.

Ami most történik, az a baloldalon történik, az nem a mi ügyünk

– jelentette ki Kocsis Máté az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában a legújabb közvélemény-kutatások kapcsán.

Ellenzékváltó hangulat van mostanság

A Fidesz frakcióvezetője szerint jelenleg egy ellenzékváltó hangulat van az országban, Magyar Péter hirtelen jött népszerűsége miatt pedig nem nekik, hanem a baloldali politikusoknak van félnivalójuk, mert azon a térfélen zajlik egy átrendeződés az erőviszonyokban. A Fidesz frakcióvezetője leszögezte,

Magyar Pétert egy árulónak tartja, aki soha nem volt a barátja, mert már az egyetem alatt is nagyképűnek, arrogánsnak tartotta.

Bár Magyar Péter úgy állítja be magát a nyilvánosságban, mintha bennfentes lenne a Fidesz és a kormány dolgait illetően, de Kocsis szerint bármi, amit Magyar Péter tud vagy tudni vél az ő politikai közösségükről, arról csak a volt feleségén keresztül tudhat. 

Szoktam olvasni a médiában, hogy második vonalas fideszes volt. Hát én őt a hetedik vonalba se sorolnám, mert nem volt tagja soha a politikai struktúrának

– jelentette ki Kocsis Máté. 

A kormánypárti politikus szerint Magyar Péter a fennmaradása érdekében rendszeresen provokál, durvákat és nagyokat mond, mert felismerte, hogy ezzel tudja fenntartani az érdeklődést maga körül, de szerinte vele szemben indokolatlanul goromba volt, amikor a Telexnek arról beszélt Magyar Péter egy interjúban, hogy Kocsis Máté a munkaidejében italozik

A Fidesz frakcióvezetője szerint ebben az ügyben nemcsak Varga Judit volt férje, hanem a lap újságírói is átléptek egy határt, mert bár máskor rendre megkeresik mindenféle ügyben, de a személyét érintő súlyos állítások kapcsán nem kérdezték meg.