A korlátozás miatt november első hétvégéjén, szombaton és vasárnap szünetel a vonatforgalom a Déli pályaudvaron: a vonatok jelentős része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan indul – írja közleményében a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

November 4-én és 5-én a Déli pályaudvar nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a változás érint néhány péntek esti és hétfő hajnali vonatot is.

A Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld állomás között egész nap pótlóbuszok közlekednek, hajnaltól késő estig félóránként indulnak.

A munkálatok nappal és éjszaka is zajjal járnak majd, ezért a vasúttársaság a pályaudvar környékén lakók türelmét és megértését kéri.

A teljes lezárás ideje alatt többek között:

  • síncseréket végeznek;
  • három kitérőcsoportban a váltóalkatrészek cseréjét végzik el;
  • az ágyazatban 160 tonnányi zúzott követ pótolnak;
  • kijavítják a vasbetonaljakat;
  • felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást is végeznek;
  • nagygépes vágányszabályozásra is sor kerül;
  • a vasúti pálya közvetlen közelségében lévő zöldterületeken, rézsűkön a közlekedésre veszélyes fákat gyérítik, gallyazzák;
  • az utasforgalmi területeken két peronon az aszfalthibákat javítják;
  • a perontetők takarítását és a lefolyók karbantartását is elvégzik.

Jegyet ettől függetlenül lehet vásárolni

A Déli pályaudvar utasforgalmi területei közül a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad, így a várótermet használhatják az utasok, a pénztár és az ügyfélszolgálat is működni fog, a jegykiadó automaták is folyamatosan üzemelnek.

A megváltozott menetrendek már elérhetők a MÁV honlapján, valamint a menetrendi keresőkben és a MÁV applikációban is.

 

Meleg János: Az átgondolatlan döntések miatt akár össze is omolhat a vasúti közlekedés

Ha rövid időn belül nem kezdik meg a MÁV problémáinak valós kezelését, akkor az eddigieknél is komolyabb nehézségeket észlelhetnek az utasok – fejtette ki a Vasutas Szakszervezet elnöke az Economx videó podcastjában. Meleg János szerint az utóbbi évtizedekben koncepció nélkül, átgondolatlanul nyúltak hozzá a vasúti közlekedéshez, ennek eredményét tapasztalják a közlekedők. A szakszervezet vezetője hangsúlyozta: januárban legalább 15 százalékos emelést tartanának elfogadhatónak. Bővebben --->