A győri fővonal felújításának második ütemében, október 27-től 3 hétig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között. Ezen szakaszokon november 17-ig átmenetileg kizárólag pótlóbuszok szállítják az utasokat. A közlekedési vállalat a rendszer folyamatos finomhangolását ígéri és köszöni az utasok megértését, türelmét – áll a MÁV-csoport közleményében. 

Volánbusz az első ütemhez képest kétszeres kapacitással, közel 80 jármű és mintegy 150 autóbusz-vezető részvételével végzi a vonatpótlást. A buszok ülő-, illetve férőhely szempontjából is elegendőek az utazási igények kielégítésére. A járatok zavarmentesen elindultak, menetrend szerint közlekednek, forgalomtól függően legfeljebb néhány perces késések fordultak elő.

Hosszabb menetidővel érdemes számolni

Az M1-es autópálya Budapestről kifelé vezető oldalán történt baleset okozott kisebb késést a menetrendben. A hasonló helyzetekből eredő késési lehetőségekre a közlekedési társaság már korábban felhívta a figyelmet, ugyanis a hosszabb közúti menetidők, illetve

az M1-es autópálya forgalmi kockázatai miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak akár 45-60 perccel, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig akár 30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolniuk.

Déli pályaudvar és Biatorbágy közötti személyvonatok 5-10 perces késéssel közlekedtek, ám a csatlakozás szinte így is folyamatosan biztosított. A Székesfehérvár–Komárom vonalon a pótlóbuszok közlekedésével kapcsolatban nem jeleztek fennakadást, néhány esetben fordult elő a tervezettnél 20-30 perccel hosszabb menetidő.

Az érintett állomásokon, megállóhelyeken ma reggeltől az első ütemhez képest emelt létszámmal, több tucatnyi munkatárs és a diákmunkás segíti az utasokat. 

A MÁV-VOLÁN-csoport továbbra is arra kéri utasait, hogy ne megszokásból utazzanak. A győri fővonalat érintő utazás előtt tájékozódjanak a közlekedési vállalat hivatalos felületein, ahol a legfrissebb hírekkel és információkkal igyekszünk a segítségükre lenni.