Egy közlekedési szakportálon jelent meg a hír, miszerint a vasúttársaság vonalbezárásokat tervez, egyes mellékvonalakon autóbusszal váltanák ki a vonatközlekedést, például Siófok és Kaposvár között.

A Siófok–Kaposvár 35. számú vasútvonal bezárásnak híre már többször szárnyra kapott - írja a sonline.hu. megjegyezve, hogy vasutas emlékek szerint ez már 20 évvel ezelőtt is téma volt.

Vannak olyan járatok, Kisbárapáti és Tab között, ahol sokszor utas sincs. De az is igaz, hogy az ország leghosszabb működő mellékvonalának vonalvezetése miatt több somogyi településen ez az egyetlen módja, hogy eljussanak a helybéliek a megyeszékhelyre.

Máv cáfolta a hírt, közölte:

egyetlen újabb mellékvonal esetében sincs döntés módváltásról vagy bezárásról, ilyen döntés előkészítése nem zajlik a vasúttársaságnál.

Az tény viszont, hogy  a MÁV-START folyamatosan figyeli a szolgáltatási területén az utasszámok alakulását, a vonatok kihasználtságát, időközönként utasszámlálási, illetve piackutatási tevékenységet folytat, de fenti vasútvonalat érintően nem is kértek utasszámlálást.