Szamos Miklós, a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy a polgármester egy ajánlatot tett neki a választások előtt: ha anyagi támogatást ad, akkor olyan szerződést kap, amivel nem lehet őt kitúrni, még bűncselekménnyel sem. A Ruszwurmon kívül a Korona cukrászdát is hasonló ajánlattal kereste meg V. Naszály az állítás szerint.

A polgármester azonban tagadja, hogy védelmi pénzt kért volna, sőt: azt állítja, épp az a gondja Szamosnak, hogy nem részesül különleges elbánásban.

Azt azzal indokolta, hogy felszámolták a kerületben az „uram-bátyám rendszert″. A polgármester közölte, hogy volt jogvitájuk a Ruszwurm cukrászdával, a bíróság pedig az önkormányzat javára ítélt, ez állhat a vádaskodás mögött. Hozzátette azonban, hogy amellett, hogy az állítások szerinte nevetségesek, nem lehet következmények nélkül korrupcióval vádolni valakit, ezért rágalmazás miatt feljelentést tesz – írja a 24.hu.

A rendőrség ugyanakkor vesztegetés elfogadásának gyanúja, azaz a cukrász vádjai miatt nyomoz, nem pedig rágalmazás miatt.

A Budavári Palotanegyed újabb része újult meg: feléledt a pasa birodalma

A Budavári Palotanegyed újjászületésének részeként megújult Karakas pasa tornya, amelyben információs pont, kávézó, ajándékbolt és mosdó is várja a vendégeket. A nagyközönség számára most először megnyitott, 17. századi épület mellett török kertet is kialakítottak a Csikós-udvar északi végében.
Bővebben--->