Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első negyedév 1,34 millió eurós nettó eredménye 200 ezer euróval, vagyis csaknem 17,5 százalékkal magasabb, mint 2020-ban ugyanebben az időszakban.

A bérleti díjbevétel 3,64 millió eurót ért el, ami 3 százalékos csökkenés éves összevetésben, de ezt az egyéb bevételek és a működési költségek kedvező alakulása ellensúlyozta.

Az irodapark kihasználtsága korábban tartósan 97 százalékon állt, majd 2020 második felében 3 százalékkal csökkent, és 2021 elején is ezen a szinten maradt. A visszaesés alacsonyabb, mint a budapesti irodapiac átlaga. A független értékbecslés szerint az ingatlanállomány valós piaci értéke 241,6 millió euró, ami 400 ezer eurós növekedés egy év alatt - írták.

Az első három hónap eredményei után a Graphisoft Park nem módosította a várakozásait. A kihasználtsági szint, a működési költségek, az értékcsökkenés, valamint a hitelállomány után fizetendő kamatszint alapján 14,5 millió euró bérleti díjbevétellel és 4,3 millió euró eredménnyel számolnak éves szinten.

A társaság a továbbiakban legfeljebb kisebb csökkenést vár az irodák kihasználtságban. A piacot – írták – az otthoni munkavégzés vetette vissza, de a személyes jelenlétre továbbra is szükség lesz, méghozzá a távolságtartás lehetőségét biztosító, zöld területtel körülvett irodákban. A Graphisoft Park SE 20 évvel ezelőtt megfogalmazott koncepciója működik, technológiai fejlesztésekkel foglalkozó vállalkozásokra válság idején is érdemes építeni - mutattak rá.

A társaság a korábbi bejelentésnek megfelelően június 2-án megkezdi a 10 millió eurós osztalék kifizetését. A fennmaradó és a továbbiakban termelődő készpénzállomány lehetővé teszi a biztonságos működést, valamint a fejlesztések előkészítését – olvasható a beszámolóban.

A Graphisoft Park SE a BÉT prémium kategóriás kibocsátója. Árfolyama kedden 3900 forinton zárt egy éven belül 4850 forintig emelkedett, és 3050 forintig csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!