Az olasz Italgas tulajdonában lévő társaság tavaly 72,994 milliárd forint árbevétel mellett 4,436 milliárdos adózott eredményt ért el, s 3,9 milliárd forintot költött beruházásra. A Tigáz az elmúlt évben az 1999-esnél valamivel kevesebb, 2,56 milliárd köbméter gázt értékesített. Az idei első két hónap adatai alapján növekedés várható, s az év egészében 2,9 milliárd köbméter gáz értékesítésére van kilátás. A társaság nem tett közzé eredmény-tervszámokat. Az árszabályozás jövőre várható megváltoztatására és a gázpiac tervezett liberalizációjára utalva a Tigáz menedzsmentje éreztette, hogy ezek megnehezítik az ideihez hasonló szintű nyereség elérését. Tekintve a villamosenergia sok vihart kavart árszabályozását, illetve a távközlési szektor szabályozását, ezek a félelmek nem nevezhetők alaptalannak. Ugyanakkor úgy tűnik, a társaság továbbra is bízik a jó eszközarányos megtérülésben, amit a jövő évre tervezett 5 milliárd forintos beruházási program is jelez.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!