Minden gyermekben ott van a kivételesség ígérete – ezzel a címmel hirdetett művészeti alkotópályázatot a KNK kommunikációs ügynökség és a hátrányos helyzetű fiatalok tehetséggondozásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány. Művészeti iskolájába járó, többnyire generációs szegénységben élő, tehetséges gyermekek, képzőművész-palánták számára kínálnak bemutatkozási lehetőséget a fővárosi műkedvelő és műértő közönség előtt.

Janosov Milán hálózatkutató, fizikus és adatvizualizációs szakember az eseményen elmondta: szerinte a siker számszerűsíthető az alkotóművészet világában is.

„A modern hálózatelemzéssel nyert adatok, illetve az erre épülő tudatos kommunikációs technikák effektíven alkalmazhatóak a művészeti szektor tehetséggondozásában is” – emelte ki.

Fontos a kreatív tehetségek felkarolása, hiszen a hazai művészeti élet ezáltal friss energiát, ihletet kap a nehezebb körülmények közül indulók egyéni szemléletéből. A Nemzetközi Gyermeknapig, azaz május végéig tartó pályázatra három kategóriában (általános iskola 1-2. osztály, 3-4. osztály, illetve felső tagozat 5-8. osztály) tudnak jelentkezni az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, tanulói.

A zsűri a szabad asszociációs készségek, a kreativitás és a fantázia végtelen játékainak vizuális megvalósítását várja: így szinte bármilyen technikával (toll, tus, színes- vagy szénceruza, zsírkréta vagy festék stb.) készült művel lehet nevezni. A lényeg, hogy az alkotás az „A Kivételesség Ígérete” témához kapcsolódjon, akár más tárgykörrel, mint például a sport, zene, irodalom, környezetvédelem, család vegyítve.