Az Egyesült Királyság kormányának új dohány- és elektronikus cigaretta termékeket érintő törvénytervezete a fiatalokat hivatott megvédeni a dohányzás ártalmaitól — írja a Euronews. 

A törvényjavaslatot Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök tavalyi bejelentése szorgalmazta. A kormány elsődleges célja, hogy illegálissá tegye a dohánytermékek árusítását a 2009 után születettek számára.

A törvényjavaslatot az ellenzéki Munkáspárt is támogatja, így Sunaknak már csak a párt liberálisabb tagjaival kell szembe néznie, akik túlságosan konzervatívnak minősítették a lépést. 

A tervezet értelmében a dohány- és elektronikus cigaretta termékek árusítása a 15. életévüket be nem töltöttek számára illegális lenne. 

A hosszútávú tervek szerint a legális korhatárt minden évben növelni kell ahhoz, hogy a teljes lakosság számára elérhetetlen legyen a dohányzás

A fiatalok körében elsődlegesen az olcsó eldobható elektronikus cigaretta „vape” visszaszorítását szorgalmaznák a törvényhozók, kezdve az ízek korlátozásával. 

A T-sejtek még évtizedekig gyűlölni fogják, hogy dohányzott

Egy friss tanulmány szerint a dohányzás egyik káros hatása még a leszokás után is jóval tovább elhúzódik, mint azt eddig gondoltuk.Bővebben--->