A múlt héten jelentették be az új iPhone 15-öt, valamint annak Plus, Pro és Pro Max változatait. A cupertinói cég a várakozásoknak megfelelően több országban is csökkentette a készülékek árát a tavalyiakhoz képest, valamint a saját szabványú Lightning bemenetet is USB-C-re cserélték – utóbbiban nagy szerepe lehetett az Európai Unió erre vonatkozó rendeletének is. Ráadásul a Dynamic Island nevű funkció már az alapkészülékben is elérhető lesz.

Az abszolút csúcskategóriásnak szánt készülék az előző évekhez hasonlóan idén is a Pro Max változat lesz, ami vadiúj dizájnt kapott, amin a nemesacél keretet az asztronómiai minőségű titán váltja fel. És az eddigi gyakorlatnak megfelelően az Apple legújabb processzorát is megkapja, amelynek teljesítménye a Macbook laptopokkal vetekszik. A csúcstelefon még egy ötszörös optikai zoomra is képes, periszkópos kamerát is kapott – írja az Index.

Talán a szembetűnő újítások vagy a csökkentett készlet miatt, de a bejelentés napján az előrendelők máris elkapkodták a Pro Max-okat, így elképzelhető, hogy aki később rendelte meg, az már csak novemberben kapja kézhez.

A valamivel „gyengébb” Pro változatra kevesebbet kell várni, de a gyártó szerint ez is 3-5 hetet jelenthet.

Az alapkészülék és annak Plus változatai azonban már a megjelenés napján, szeptember 22-én kézhez vehetők. Ugyanakkor bizonyos modelleket ezek közül is elkapkodták, például a rózsaszínt. Olyannyira, hogy arra szintén 2-3 hetet kell várni.

Ezért akkora durranás az Apple töltőcseréje

Az Apple kedden, napra pontosan 11 évvel az első bejelentés után nyugdíjazta Lightning töltőjét. Az univerzális szabványra való átállás azt jelenti, hogy az Apple feladja a vezetékes töltési ökoszisztéma feletti irányítást.
Bővebben--->