A Tesco idén 3,4 milliárd forintot fektet az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérébe, ami így a munkatársak túlnyomó többségének – 2022. januártól és márciustól két lépcsőben – a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 10 százalékkal emelkedik - írja a cég.

A Tesco 2022-ben is gyerekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket is tartalmazó juttatási csomaggal egészíti ki munkatársai jövedelmét, közel 4 milliárd forint értékben.

A Tescónál 2022. március 1-jétől az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel és a munkaerőpiaci sajátosságokra reflektáló lokációs pótlékkal maximum bruttó 374 ezer forintra (nettó 248 710 forint) emelkedik; lokációs pótlék nélkül bruttó 344 ezer forint (nettó 228 760 forint) körül alakul.

„A Tesco a szakszervezetek közös javaslatának legfontosabb alapelveit beépítette ajánlatába, ami kiváló alapot adott arra, hogy gyorsan megállapodjunk” – mondta Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

„Olyan bérmegállapodás született, ami álláspontunk szerint egyszerre veszi figyelembe a gazdasági és a munkaerőpiaci helyzetet, valamint a munkatársak elvárásait és érdekeit” – közölte Bubenkó Csaba, az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet elnöke.