Már a járványt megelőző időszakban tapasztaltunk változásokat a vásárlói igényeknél, az elmúlt két évben azonban ez a tendencia tovább erősödött, és a mai napig is tart – mondta Lubomír Zákopcan, a soroksári Ikea áruház vezetője a VG.hu-nak.

Tapasztalataik szerint az emberek kevesebbet vásárolnak a reggeli, illetve az esti órákban, azonban egyre növekvő érdeklődés mutatkozik a távoli vásárlási lehetőségek iránt.

A vásárlói szokások értékelését követően úgy döntöttünk, hogy módosítjuk a cseh–magyar–szlovák régió nyolc áruházának nyitvatartását – mondta a szakember a portálnak.

Augusztustól lépett az Ikea

Az Ikea július 11-én jelentette be, hogy augusztus 1-jétől kezdődően hétfőtől szombatig 10 és 20 óra között, vasárnap pedig 10 és 19 óra között kereshetik fel a látogatók az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházat. A lépés azt jelenti, hogy a jelenlegi képest hétfőtől szombatig 2-2 órával, vasárnap pedig egy órával rövidebb ideig lehet látogatni a három magyarországi áruházukat.

A központi ügyfélszolgálat munkatársai fél 9-től 19 óráig lesznek elérhetőek. Ezzel párhuzamosan az Ikea bővíti a központi ügyfélszolgálata funkcióját, ezzel távolról működő értékesítési ponttá alakul, ahol a kapacitásbővítés miatt új munkalehetőségek is nyílnak. A vásárlók egy 24 órán át elérhető chatbot segítségét is igénybe vehetik, a tervezési szolgáltatások – például konyha- vagy hálószoba-tervezés – még több időpontban elérhetővé válik.

A bútorcég folytatja az új munkatársak toborzását

A nyitvatartási idő csökkentése a dolgozók egy részét érinti, egyéni megbeszélések alapján használjuk fel a fennmaradó munkaórákat, ez nagyobb rugalmasságot eredményez akár különböző osztályok támogatásában is - tette hozzá Zákopcan. Emellett továbbra is folytatják az új munkatársak toborzását.

A társaság tervei között szerepel Budapesten kívüli nagyvárosokban tervezési pontok nyitása is. Az új formátumok kialakítása még folyamatban van.