Ismeretes, hogy a pécsi vállalat ingatlanjai és követelései adják az anyacége forgóeszközhitele fedezetét, és az emiatt nehéz helyzetbe került cég korában mintegy 1500 fős elbocsátást jelentett be. Arról már megállapodás született, hogy a Flextronics átveszi az Elcoteq Huawei-jel kötött szerződését, és mivel az első szállítás már decemberben esedékes, ezért megkezdődött a munkaerő felvétele is. Ez első lépésben 240 fő felvételét jelenti, de a tárca bízik benne, hogy mivel a szerződés egy évre szól, ezért a későbbiekben további 500 fős bővítésre is lehetőség lesz.

A miniszter válasza szerint ehhez, és a Flextronics új telephelyének kialakításának támogatásához munkaerő-piaci programtervet készít a Baranya Megyei Kormányhivatal munkaügyi szakigazgatási szerve. A program összes költsége 180 millió forint lenne. A támogatás a bér és bérköltségek 50 százalékát fedezné a 240 új dolgozó esetében hat hónapig, további hat hónapos továbbfoglalkoztatás ellenében. A támogatást a jövő évi költségvetésből fedezné a tárca.

A munkaügyi központ egyébként ezen felül egy további 900-1000 fős munkaerőigény kielégítésében működik együtt a Flextronics-szal és a cég által megbízott munkaerő-kölcsönző cégekkel. Ezeket a dolgozókat Zalaegerszegen foglalkoztatná  a társaság, de az NGM szerint jelenleg vizsgálja a cég, hogy ezt a kapacitást Pécsre telepítse-e, mivel ennyi dolgozó ingázásának vagy ideiglenes lakhatásának támogatása komoly költséget jelent. Egyelőre azonban a megrendelések kielégítése érdekében még szükséges az ingázás, és a miniszter szerint "a hosszabb távú megoldáson még dolgozni kell."

A kormány egyébként jelenleg is mérlegeli, hogy milyen más eszközökkel tudná támogatni az Elcoteq elbocsátott dolgozóit, azonban valószínűleg nem fogja igénybe venni az unió által épp ilyen esetekre létrehozott Európai Globalizációs Alkalmazkodási  Alap támogatását, mivel ehhez a támogatás összegének 35 százalékát kitevő összeggel társfinanszírozóként a költségvetésnek is helyt kellene állnia. A tárca ezért jobban preferálná a még elérhető, és mindössze 15 százalékos társfinanszírozást igénylő TÁMOP források felhasználását az elbocsátott dolgozók munkaerő-piaci újrabeilleszkedése, elhelyezkedése támogatása érdekében. Nem zárják ki azonban egy globalizációs alapos pályázat előkészítésének lehetőségét sem, arra az esetre, ha valamennyi TÁMOP forrást felhasználnának.