Egyre több népszerű turisztikai célpont vezet be belépési díjat a bevételek növelése és a túlzsúfoltság megakadályozása miatt. 

A CNN gyűjtése szerint Japán híres Fudzsi-hegyének megmászásához például egy új, 13 dolláros díjat kell majd fizetni, emellett pedig bevezetnek egy napi 4000 hegymászóra vonatkozó létszámkorlátozást is.

Mindez tovább növeli a Japánba utazó turisták költségeit, miután tavaly a turista vasúti bérletek 70 százalékkal drágultak a szigetországban.

A dél-spanyolországi Sevillában is egy hasonló intézkedés bevezetése mellett döntöttek, ezért hamarosan díjat kell majd fizetni a Plaza de Espana tér felfedezéséért.

A Mona Lisának is otthont adó párizsi Louvre művészeti múzeum mindeközben csaknem harmadával emelte a jegyárakat a nyári párizsi olimpiai játékok előtt.

Az Egyesült Államok sem maradhatott ki az áremelésekből: a floridai Walt Disney World Resort már most bejelentette, hogy a következő évtől magasabb jegyárakat vezet be: a legalacsonyabb egynapos jegyárak némelyike ​​10 dollárral emelkedik 2025-ben.

Fizetős lett Velence: ennyiért engedik be a turistákat

Velence idegenforgalmi adót vezet be annak érdekében, hogy valamelyest megpróbálja megállítani a turisták áradatát. Már lehet jegyeket foglalni 2024-re.