Az Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt. (ELMIB) hétfőn közleményben közölte, hogy Mártha Imre lett az ELMIB Zrt. vezérigazgatója. Kele József, a társaság eddigi vezérigazgatója és társtulajdonosa a jövőben az igazgatóság alelnökeként dolgozik tovább és a stratégiai irányításban vállal szerepet.

A közlemény szerint a magyar tulajdonban lévő energetikai cégcsoport számára jelentős változást hoz az új vállalatvezető kinevezése, akinek vállalatirányítási és szakmai tapasztalata újabb lökést adhat a társaság további fejlődésének.

Az energetikai vállalkozás stratégiai célja, hogy az új vezérigazgató irányításával a hazai energiapiac legnagyobb szereplőivel is versenybe szálljon, és meghatározó szerepet vállaljon a zöldenergia-termelés hazai elterjesztésében - olvasható a közleményben.

A hazai tulajdonban lévő cégcsoport teljes körű, a térségi adottságokhoz alkalmazkodó energetikai megoldásokat kínál több mint 800 önkormányzati partnerének a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermeléstől, az energiakereskedelmen és gázelosztáson keresztül a közvilágítási rendszerek korszerűsítésén és üzemeltetésén át az intézmények átfogó energetikai korszerűsítéséig.

A hazai gázpiacon több mint 2000 kilométer gázvezetékkel 245 települést ellátó társaság a romániai Hargita megyében is gázszolgáltatási koncesszióval rendelkezik. A Tatabányai Erőmű szakmai irányítása mellett négy megújuló energiára épülő erőmű építése kezdődött meg 2008-tól, amelyekből az első biogáz erőmű Dömsödön 2009 decemberétől üzemel. A Kaposváron, Mányban és Salgótarjánban készülő biomassza erőművek előkészítő munkálatai jelenleg is nagy intenzitással zajlanak - közölte a cég.

Az MVM Zrt. 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlésén döntött az addigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról, aki 2008 májusától töltötte be a posztot.