Egy új kutatás szerint a szülők manapság többet támogatják anyagilag a gyermekeiket, legalábbis a válaszadó szülők közel 60 százaléka nyilatkozott így azok közül, akiknek 18 és 34 év közötti gyermeke van.

A Pew Research Center ugyanakkor hozzáteszi, hogy a szülők több mint fele hetente pár alkalommal SMS-t is küld vagy felhívja gyermekét, a gyerekek többsége pedig elismeri, hogy a pénzügyektől kezdve a karrierjükön át a fizikai egészségükig minden tanácsot kér a szülőktől.

Kim Parker, a szervezet társadalmi trendek kutatásáért felelős igazgatója a Bloomberg-nek elmondta, hogy a felnőtt gyermekek erősebb kötelékeket ápolnak a szüleikkel, akik így vélhetően nagyon is tisztában vannak azzal, hogy mire van szükségük.

Ehhez az is hozzájárul, hogy a megemelkedett lakhatási költségek, a nagyobb hallgatói adósságterhek, valamint az infláció miatt a fiatalabb generáció nehezebben tud anyagilag függetlenné válni.

Míg a 25 év alattiak nagyobb valószínűséggel támaszkodnak a szüleik perselyére, addig a Pew szerint a 30 és 34 év közöttiek közel harmada még mindig kapott az elmúlt egy évben valamilyen pénzügyi támogatást a szülőktől.

A hosszabb ideig tartó pénzügyi támogatás hátterében az állhat, hogy a szülők szerint a gyerekek sikerei és kudarcai visszahatnak a saját szülői magatartásukra, azonban a teljesítménynek nagy ára lehet: 10 szülőből 4 nyilatkozott úgy, hogy a támogatás rosszul hatott a saját pénzügyi helyzetére, és többeknek ki kellett tolnia emiatt a nyugdíjba vonulás időpontját is.

Látták, hogy elveszik a nyugdíjat, a Z-generáció már nem kér a robotolásból

A Z generáció előnyben részesíti az életet a munkával szemben, személyes életüket és jólétüket helyezik előtérbe, mert azt látták, ahogy az idősebb generációk semmire sem mentek az állandó robotolással.