Az Európai Parlament minden hónapban kizárólag az uniós képviselők és munkatársak számára bérel vonatokat, hogy a két brüsszeli székhely és a kelet-franciaországi Strasbourg között közlekedjenek. Ezt az uniós szerződések rögzítik, ami mellett Franciaország határozottan kiáll.

A vonat azonban miután elhagyta a brüsszeli Midi pályaudvart, ezután a Charles de Gaulle reptér után váltóhiba miatt véletlenül Marne la Vallée Chessy felé vette az irányt, ahol Disneyland is található. A kitérő mintegy 45 perces késést okozott a vonalon.

Az érintett EP-képviselők a közösségi oldalakon számoltak be a vicces szituációról. Daniel Freund német képviselő például az egyik posztjában leszögezte: „Nem vagyunk Mickey egér parlament."

Egy másik képviselő azt jegyezte meg, örül az irányváltásnak, mert így előre tud nézni. Emmanuel Foulon parlamenti asszisztens pedig azzal viccelődött, hogy mostantól a Disney jelmondatát kell átvenni az EP-nek: „Ahol az álmok valóra válnak.”

A Politico a képviselőkhöz hasonlóan szintén felült a viccvonatra, és cikkében megjegyezte: a történteket nem kommentálta Donald kacsa.

Rákattantak a cégek a Disney-figurákra

Ráéreztek a rajzfilmekre a vállalatok marketingesei, egyre több cég lovagolja meg a Disney 100. évfordulóját.
Bővebben--->