A következő évtizedre szóló 60 milliárd dolláros befektetés egy részét a Disney ikonikus európai parkja, a Disneyland Paris kapja, ahol többek között a bejáratot fogják felújítani, valamint egyes kulcsfontosságú élményelemeket, például a hullámvasutakat. A párizsi szórakoztató központban továbbá újragondolják a Disney Symphony of Colours nevű éjszakai show-t és magát Disney Village-t is.

Üzleti tevékenységében a Disney már jó ideje az úgynevezett élményszegmensre támaszkodik, ide tartoznak például:

  • maguk a vidámparkok;
  • az üdülőközpontok;
  • és a körutazások.

A Disney Experiences néven ismert részleg pedig a játékokat, az alkalmazásokat, a könyveket, a pólókat és az egyéb „kegytárgyakat” forgalmazza. Valamint a média és az online streaming is ebben a céges portfólióba tartozik, köztük a Star Wars, a Marvel, a Pixar, a Disney+, a National Geographic és a 20th Century Studios.

Ezen belül a Disney-parkok változatlanul a vállalatcsoport egyik fő bevételi forrásainak számítanak.

A most befektetendő 60 milliárd dollár mintegy 70 százaléka várhatóan a körutazások és a vidámparkok új élményelemeinek fejlesztését segíti majd – írja az Euronews. A fennmaradó pénzösszeget az infrastrukturális és technológiai igényekre, valamint a jelenlegi attrakciók javítására és karbantartására fordítják.

A Disney parkjait világszerte rendkívüli módon megviselte a világjárvány, pláne, hogy egy jó darabig a lezárások után sem igazán tért vissza a látogatókedv, hiszen a turisták kevésbé szerettek volna zsúfolt helyeken, tömegben tartózkodni. A Disney szállodái és körutazásai mindeközben ugyanezeket a nehézségeket élték meg.

Ugyanakkor a Covid-időszak arra késztette a vállalatot, hogy alaposabban átgondolja, merre van az előre és milyen irányba haladna, és fejlesztené élményrészlegeit, amelyekben már így is számos változtatást eszközöltek.

Ezek a változtatások nagyban hozzájárultak a kieső bevételek pótlásához, amint a turisták a pandémia lecsengésével szép lassan visszatértek a parkokba. A 2023-as pénzügyi évben a Disney Experiences rekordbevételt ért el, 32,5 milliárd dollárt (29,9 milliárd euró), ami 16 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.