A 2019-ben az Év menedzserévé választott Kapitány István a honi energiaszektorért tett érdemei elismeréseképp tavaly augusztus 20-án megkapta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét. Kapitány 37 évnyi karrier után távozik, mint a Shell globális alelnöke, akit a legmagasabbra jutott magyar multimenedzserként tartanak számon – írja az Index.

Kapitány a LinkedIn-profilján közé tett levélben jelentette be, hogy július 1-ig tölt be vezető tisztséget az olajóriásnál. A magyar menedzser 1987-ben, Budapesten csatlakozott a Shellhez, majd az Egyesült Királyságban, Dél-Afrikában, Közép- és Kelet-Európában, Németországban valamint az Egyesült Államokban is dolgozott a cégnél.

2014 óta globális alelnökként vezeti a 85 országban jelenlévő, 45 ezer kiskereskedelmi üzlettel rendelkező és több mint 500 ezer embert foglalkoztató vállalatot. 

Kitüntetés a magyar energiaipar és környezet védelméért

2023 augusztus 20-án a Shell alelnöke megkapta a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét. A díjátadón Szijjártó Péter kiemelte, hogy Kapitány István a világ egyik legjelentősebb vállalatának vezetőjeként sokat tett a magyar energiaszektor és autóipar érdekében. Bár a Shell-t sok kritika érte a klímavédelmi döntések betartásának a kérdésében, a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a vállalat vezetőjeként Kapitány sokat tett a magyar környezetvédelem ügyéért.

Marad a magyar Menedzserszövetség elnöke

A magyar vezető július 1-től David Bunchnak (jelenleg a Shell brit részlegének a vezetője) adja át a globális alelnöki széket, azonban itthon még megtart egy pozíciót.

Kapitányt 2019-ben az év az Év menedzserévé, 2020-ban a magyar Menedzserszövetség elnökévé választották. Tavaly 3 évvel meghosszabbították az elnöki mandátumát, amit várhatóan a Shelltől való távozását követően is megőriz majd. 

Magyar csúcsvezető a Shell élén - íme, a stratégiája

Magyar csúcsvezető irányítja a Shell kereskedelmi üzletágát világszerte. Kapitány István immár 32 éve a “kagylós” cég vezetője, Dél-Afrikától az Egyesült Államokig dolgozott különböző posztokon, s egy sor innovációt indított világsikerre - Budapestről. A napokban az Év menedzsere díjjal is elismerték.Ha érdeklik a részletek --->