Szerda kora délután nyilvánosságra hozták a mohácsi Duna-hídhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárásra beérkezett ajánlatok elbírálását.

A tendert az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) írta ki a vg.hu beszámolója szerint, a nyílt uniós eljárás 2023 szeptember elején indult el. A végső ajánlattételi határidő 2023. november 23. volt.

A projekt nemcsak a hidat, hanem a hozzá kapcsolódó úthálózatot is tartalmazza, ami az 51-es számú másodrendű főút és az M6 autópálya közötti úthálózat kivitelezését jelenti.

A projektre három ajánlat érkezett: a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Zrt.-től, a Strabag Építő Kft.-től és a Swietelsky Magyarország Kft.-től, utóbbi konzorciumban. 

Ezek közül a Duna Aszfalt legolcsóbb ajánlata nyert, a cégcsoport nettó 294,96 milliárd forintért vállalja a feladatok kivitelezését.

A Strabag nettó 309,96 milliárd forintos, a Swietelsky pedig nettó 316,028 milliárd forintos árajánlatot tett. 

Korábbi információk szerint a szerződéskötéstől számítva 50 hónap áll majd rendelkezésre a híd megépítésére, így 2028 nyarán történhet meg az átadás.

 

 

 

Kész az új Duna-híd: száz évig biztosan szolgálni fog

Elkészült a mederzárás az új Duna-hídon, létrejött a kapcsolat a paksi és a kalocsai part között, előállt az a végleges statikai váz, mely az átadást követően legalább 100 évig átkelőként fog szolgálni a folyam felett.