Az 1984-ben alapított Dellnek több mint százharmincezer alkalmazottja van, akik kétféle csoportban dolgoznak májustól kezdődően: „távolinak” vagy „hibridnek” számítanak majd. A hibrid dolgozóknak negyedévente legalább 39 napon kell az irodába bemenniük, ami körülbelül heti három alkalomnak felel meg. Azok, akik inkább soha nem szeretnének irodába járni, azoknál fontolóra sem veszik az előléptetést – jelentette a Business Insider.

A távoli csapattagoknak meg kell érteniük a kompromisszumokat: az előrelépéshez a karrierjükben, ide értve a cégen belüli új szerepeket is, hibrid munkavégzésre kell váltaniuk

– írták most a Dellnél egy, a munkatársaikkal megosztott dokumentumban.

A Dellnél nem a koronavírus-járvány alatt kezdtek el otthonról dolgozni.

Több mint tíz éve lehet a cégnél távolról részt venni a munkában, ami, ha nem is példa nélküli, de nem volt jellemző még a szektor óriásaira. Egy névtelenül nyilatkozó munkatárs szerint a csapatok tíz-tizenöt százaléka működött így. Michael Dell alapító-elnök korábban egyenesen úgy nyilatkozott,

ha abban bízik valaki, hogy a kikényszerített irodai órák hozzák el az együttműködést és az összetartozás érzését a szervezetben, az rosszul teszi a dolgát.

Hozzátette, nem találtak számottevő különbséget a távolról és az irodában dolgozók közt, és elhivatottak amellett, hogy mindenki az életstílusához igazítsa a munkavégzését.

Titokban még a főnök is home office-ban dolgozna. A távmunka körüli évek óta tartó vitában gyakran a felsőbb szintű vezetők álltak a leghatározottabban a hivatalba való visszatérés pártján. Egy új felmérés szerint a főnökök még az alkalmazottaknál is jobban szeretnének otthonról dolgozni. Erről itt írtunk többet >>>

A Dell új személyzeti-politikája a 6650 dolgozó mintegy 5 százalékának elbocsátását követeli.

A Pittsburghi Egyetem kutatóinak néhány S&P 500-as vállalkozásra vonatkozó tanulmánya megállapította, hogy a hivatalba való visszatérésre vonatkozó irányelvek rontják az alkalmazottak morálját, és nem javítják a vállalat pénzügyeit.

Amikor Elon Musk ultimátumot adott a Twitternél dolgozóknak, vagy amikor a Salesforce napi tíz dollárt adományozott a visszatérőknek, az Ars Technica egy olyan kutatásra hivatkozott, amely szerint az S&P 500-ba tartozó cégek nem járnak igazán jól ezekkel a változásokkal. Kivéve, ha valójában arról van szó, hogy így akarják a dolgozók egy részét rábírni arra, hogy felmondjon – ami sokkal olcsóbb, mint a szektorban szintén megsokasodott leépítések levezénylése.

Az Economx már tavaly feltette a kérdést, hogy a home office lesz vajon a legaljasabb karriergyilkos? Scott Galloway már több alkalommal is igyekezett felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy a távmunka jócskán megtépázza előrelépési lehetőségeiket. Azzal ugyanis, hogy otthonról dolgoznak, megfosztják magukat a kapcsolathálózatuk megfelelő felépítésének lehetőségétől.