A vádirat szerint a negyvenes éveiben járó férfi munkaviszonya még a próbaidő alatt megszűnt egy kaposvári cégnél, időarányosan pedig 92 549 forint bérre volt jogosult.

A vádlott egy osztrák bankszámlát adott meg a bér kifizetéséhez, amire a munkáltató tévedésből euróban utalta át az összeget.

A cég rövid időn belül észlelte a hibát, és visszakérték a pénzt a férfitől. Ő azonban azt állította, nem fér hozzá a bankszámlához, ami a főügyészség közlése szerint nem volt igaz, mivel egy ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le, és 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt egy másik bankszámlára.

Az Ügyészség az osztrák hatóságok segítségével befagyasztotta a számlát, és intézkedtek, hogy a kaposvári cég visszakapja a rajta található 28 millió forintnak megfelelő eurót.

A férfi ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt emeltek vádat, az Ügyészség indítványozta a bíróságnak, hogy ítéljék pénzbüntetésre, és kötelezzék a kár megtérítésére.

Csapó Gábor, a Somogy Vármegyei Főügyészség a 24.hu-nak azt nyilatkozta, a vádlott nem vitatta, hogy a pénz hozzá került és érdemi védekezést is előterjesztetett.

 

Az ügyészség tavaly 150 esetben figyelmeztette a webáruházakat

Az ügyészség 2022-ben is jelentős számban, 150 esetben látott lehetőséget perelhárító ügyészi felhívás alkalmazására a fogyasztók védelme érdekében. A perelhárító felhívásokat 95 százalékot meghaladó hányada webáruházat működtető vállalkozással szemben nyújtották be, illetve 80 esetben közvetlenül a fogyasztóvédelmi hatóságok eljárását kezdeményezték – tudta meg a Napi.hu a Legfőbb Ügyészség kommunikációs vezetőjétől.