A Nyíregyháza Spartacus a magyar másodosztályú labdarúgó bajnokság 28. fordulója után fölényesen vezeti a tabellát. A csapat vezetője, Révész Bálint szerint nem emelkedett a csapat büdzséje a szezonban, és biztos benne, hogy a költségvetés tekintetében nem ők az NB II topcsapata.

Révész a csakfoci.hu-nak kiemelte, hogy jelenleg 2 millió forint náluk a plafon, ugyanakkor a csapat átlaga 600 ezer és 1,3 millió forint között keres.

Azonban ezek csupán alapbérek, ha jól teljesít a csapat, akkor ehhez még különböző bónuszok is hozzáadódnak, ami mostanában gyakran elő is fordul – tette hozzá.

A vg.hu megjegyzi, hogy idén januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint volt Magyarországon, kedvezményekkel együtt pedig 4016 600 forintra rúgott a nettó átlagkereset.

Ez alapján a lap szerint a 600 ezer forintos focista alapbér az átlagfizetések 144 százalékát teszi ki, az 1,3 millió forintos fizetés pedig arra mutat rá, hogy a nyíregyházi másodosztály bizonyos labdarúgói a hazai átlagkereset több mint háromszorosát viszik haza.

A csapatot vezető Révész Bálint egyébként a Révész Cégcsoport alapító-tulajdonosa is, ami az ország egyik legmeghatározóbb logisztikai szolgáltatója. A társaság 500 gépjárművel, 103 ezer négyzetméter raktárterülettel, ezernél is több munkavállalóval, valamint 14 különböző szolgáltatással rendelkezik. A Révész Trans Nemzetközi Fuvarozó Szállítmányozó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2022-ben nagyjából 17,9 milliárd forint nettó árbevételre tett szert.

 

 

 

Egyre inkább európai bérekért kergetik a labdát az NB1-ben

A fizetések terén az elmúlt években látványosan sikerült felzárkóznia a magyar NB I-nek Nyugat-Európához. Átlagosan egy NB I-es focista fizetése havi 4,5 millió forint.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->