Nyolc fiatal gyermekorvos kapta a K&H gyógyvarázs 20 éves jubileuma alkalmából létrehozott jövő gyógyítói díjat. A pénzintézet eddig közel 900 millió forinttal támogatta a magyar gyermekegészségügyet innovatív eszközökkel, most pedig azokat a 40 év alatti gyermekorvosokat helyezi reflektorfénybe, akik a szívből jövő gondoskodás mellett a legkorszerűbb technológiákkal gyógyítják kis betegeiket.

A nyertesek fejenként 1,3 millió forintos támogatásban részesülnek, amelyből 300 000 forintot kifejezetten szakmai továbbképzésre fordíthatnak.

„Bízunk benne, hogy ezzel is még tovább fejlesztik az innovatív technológiákkal kapcsolatos ismereteiket és hatékonyabban tudják majd gyógyítani a gyerekeket” – hangsúlyozta a díjátadón Guy Libot, a pénzintézet vezérigazgatója.

Összesen 81 gyermekgyógyító nyújtott be a pályázatot, közülük választotta ki a szakmai zsűri és a nagyközönség azt a nyolc nyertest, akik minél innovatívabb technológiák alkalmazására törekszenek a gyógyításban, emellett pedig a beteg gyermekek lelkével is sokat törődnek, és így a legméltóbbak az elismerésre.

A nyertesek az innovatív műszerekben és eljárásokban, a telemedicina megfelelő alkalmazásában és a szülők, gyermekek egészségügyi ismereteinek növelésében látják a hatékony gyógyítás kulcsát. 

A 40 év alatti orvosok közül hárman házi gyermekorvosok, ketten kórházban dolgozó szakorvosok, hárman pedig még a szakvizsgájuk előtt álló, de a korszerű eljárások mellett már elkötelezett rezidensek:

  • Bence Zsófia, házi gyermekorvos (Törökbálint 1. sz házi gyermekorvosi körzet);
  • Noé Renáta, házi gyermekorvos (Pécs 19. sz. házi gyermekorvosi körzet);
  • Tordas Dániel, házi gyermekorvos, gyermekkardiológus, gyermek-tüdőgyógyász (Budakalász 2. sz. házi gyermekorvosi körzet, Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Gyermekszív Központ);
  • Sragner Angéla, csecsemő- és gyermekgyógyász (Mosonmagyaróvári Karolina Kórház- Rendelőintézet, Csecsemő- és gyermekosztály);
  • Kardos Dániel József, gyermeksebész (Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék);
  • Egyed Bálint, rezidens gyermekonkológus, molekuláris onkogenetikus (Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika);
  • Kabai Anna, rezidens csecsemő- és gyermekgyógyász (Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Velkey László Gyermekegészségügyi Központ, Akut Csecsemő és Gyermekosztály);
  • Bálint Benedek, rezidens gyermek- és ifjúságpszichiáter (Vadaskert Kórház és Szakambulancia)