corvinusos hallgatók ausztrál, amerikai, brit, dél-afrikai, dominikai, holland, ír, kanadai, kolumbiai, német, svéd, szingapúri csapatokkal versengtek a montreali Concordia Egyetem John Molson Üzleti Iskolájának nemzetközi hallgatói versenyén január első hetében. Ez a megmérettetés az MBA (Master of Business Administration, a világ legnépszerűbb üzleti szakja) kategóriában a világ legnagyobb és legnehezebb globális versenye, amelynek célja, hogy áthidalja a vállalati és a tudományos világ közötti szakadékot - írja az egyetem közleményében.

Az esetoldás szigorú szabályok között, internet használata nélkül, saját tapasztalatokra és meglátásokra alapozva zajlott.

versenyzőknek jellemzően három óra alatt kellett egy összetett üzleti problémát elemezniük, értékelniük és a kidolgozott megoldást prezentálniuk. A csapatokat a kreativitás mellett a probléma feltárásának sikeressége és az ötlet megvalósíthatósága alapján értékelték.

A Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely alkotta hazai csapat a fináléban a svéd Lund Egyetem és a német Münsteri Egyetem hallgatóival küzdött, utóbbi lett az első. A magyar második helyezés a Corvinus történetének eddigi legkiválóbb eredménye ezen a versenyen.

A legnehezebb megmérettetés számunkra az úgynevezett “live case” feladat volt, amely során a vállalati problémát maga a cég vezérigazgatója ismertette élőben a helyszínen –mondta Józsa Tamás, a Corvinus hallgatói csapatának képviseletében. Hozzátette,

a kihívást leginkább az jelentette, hogy limitált információk alapján kellett a cég komplex problémájára gyorsan racionális és megvalósítható megoldást találnunk.

 

Szerintük a legkiválóbb teljesítményt az elődöntőben nyújtották, ahol egy svájci autóipari vállalat környezeti kihívásainak kezelésére dolgoztak ki hosszú távú növekedési stratégiát.

Meglátásaink egyszerre kreatívnak és racionálisnak bizonyultak, emellett pedig a zsűri visszajelzéseiből kiderült, hogy az erős csapategység kiemelt minket a forduló másik két csapata közül. Ezzel az eredménnyel legyőztük az addig veretlen University of New South Wales, illetve a házigazda Concordia egyetem csapatát – mondta Józsa Tamás.

Ez a verseny hihetetlenül nehéz, és az MBA-versenyek legjobbjaként tartják számon. A csapat tagjai ismét bizonyították kiemelkedő felkészültségüket, kitartásukat, lelkesedésüket.

 

Felsmann Balázs, a csapat mentora, a Corvinus docense hozzátette, az elért eredmény egyben remek visszaigazolás is a Corvinuson folyó gyakorlatorientált képzés magas színvonaláról. Felkészítő tanárként büszke arra, hogy az elmúlt három évben kétszer is sikerült döntőbe jutniuk ezen a versenyen, ami bizonyítja tehetséggondozó programunk és hallgatóink kiválóságát.

A corvinusos csapat már korábban is nagy sikereket ért el, tavaly novemberben első európai csapatként, 126 versenytárs csoport között megnyerték a Cornell egyetem nemzetközi esetversenyét is.

 

Újabb változások jönnek a felsőoktatásban. A huszonnegyedik alkalommal rendezték meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. Az esemény megnyitóján Csák János miniszter azt mondta, aki ma a szakképzésben vagy a felsőoktatásban tanul biztos lehet abban, hogy lesz állása. A részletekről itt olvashat >>>