Az ismeretlen vevő ismeretlen időpontban a - Pólus-Kincs tárolt cégkivonata alapján a jegyzett tőkével megegyező mértékű - 1,345 milliárd forintot fizet a cég 100 százalékos tulajdonrészéért. A bejelentés nem előzmény nélküli, az értékesítésről még december végén döntött a társaság igazgatósága. Arról a közlemény nem tesz említést, hogy a Pólus-Kincs ellen tavaly november 9-én az illetékes APEH regionális hátralékkezelési osztálya által indított végrehajtás rendeződött-e. A dokumentum mindenesetre leszögezi, a tranzakció által befolyó összeg további likvid forrást biztosíthat a társaság és leányvállalatai számára. Márpedig erre a napelemgyárak hároméves előkészítése után bányaipari álmok dédelgetésére átnyergelő Genesisnek legutóbbi, számokat is tartalmazó jelentése alapján nagy szüksége is lehet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!