Pedro Sanchez szerint a vádak hamisak és az ellenzéki pártok által szervezett „rágalomhadjárat” részét képezik. Spanyolország miniszterelnöke úgy döntött, hogy nem mond le annak ellenére, hogy felesége ellen korrupciós vádak miatt vizsgálat folyik.

A spanyol kormányfő a múlt héten közölte, hogy szünetelteti a közfeladatokat és mérlegeli a jövőjét, de hétfőn megerősítette, hogy továbbra is a kormányfő marad:

Úgy döntöttem, hogy folytatom, ha lehet, még erősebb miniszterelnökként. Ez nem a szokásos ügymenet, a dolgok viszont másképp alakulnak.

A miniszterelnök korábban találkozott VI. Fülöp spanyol királlyal is, hogy tájékoztassa őt döntéséről – számolt be róla a Sky News.

Sanchez felesége, Begona Gomez ellen bírósági vizsgálat folyik a vádak alapján, miszerint pozícióját üzleti ügyletek befolyásolására használta fel. A kereset az előzetes szakaszban van, és a Manos Limpias (Tiszta kezek) nevű szélsőjobboldali jogi platform nyújtotta azt be. A szervezet azonban elismerte, hogy a panasz mindössze újságcikkeken alapul, ebből kifolyólag a madridi ügyészség szerint a keresetet el kell utasítani.