A dollár jegyzése 326,00 forintról 325,61 forintra csökkent, a svájci franké pedig 356,19 forintról 356,39 forintra emelkedett.

Csütörtökön erősödött a forint; az euróval és a dollárral szemben az MNB monetáris szigorítása után. A jegybank ugyanis újabb 20 bázisponttal 4,0 százalékra emelte az irányadó kamatot, az egyhetes betét kamatát.

Péntek reggeli jegyzésén az év utolsó hetében 0,1 százalékkal állt erősebben a forint a hétfői kezdéshez képest az euróval szemben, 0,3 százalékkal erősebben a dollárral szemben, és 0,4 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

December eleje óta a forint mindhárom devizával szemben gyengült; 1,1 százalékkal az euró, 1,2 százalékkal a dollár és 1,8 százalékkal a svájci frank ellenében.

Az év eleji kezdésnél 1,7 százalékkal állt gyengébben a forint az euróval szemben az év utolsó napján reggel hét órakor, 9,7 százalékot veszített a dollár ellenében és 6,3 százalékkal gyengült svájci frankban a jegyzése.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!