A Dow Jones ipari átlagmutatója és az S&P 500 index egyaránt megközelítőleg fél százalékkal erősített, így előbbi 10 463, utóbbi 1110 ponton fejezte be a hetet. A Nasdaq 0,3 százalékkal haladta meg előző napi záróértékét a nap végén.

A szektorok között az olaj- és nyersanyagcégek papírjai átlag fölött teljesítettek; a Dow legjobban szereplő tagja a Chevron volt, miközben az árupiacon a nyersolaj jegyzése 76 dollár fölé emelkedett, miután a nemzetközi energiaügynökség fölfelé módosította az idei olajkeresletre vonatkozó becslését.

A Nasdaq annak ellenére enyhe pluszban fejezte be a napot, hogy több nagy technológiai cég veszített árfolyamából. Így a Dell is gyengült, miután a Morgan Stanley szerint a papír már nem olyan vonzó befektetés.

A Nokia azt követően drágult, hogy bejelentette, hogy a Microsoft korábbi vezetőségéből Stephen Elopot igazolta le vezérigazgatói székébe; míg a Deutsche Bank is emelkedni tudott - részben talán azon spekulációk hatására, hogy a tervezett tőkeemelés a Deutsche Postbankban való nagyobb részesedés szerzését is szolgálhatja - számolt be a Marketwatch.

A pénzügyi szektor vegyesen teljesített, elsősorban a pénzügyi szektorra vonatkozó, új - a félelmek szerint szigorú nemzetközi szabályozás körüli bizonytalanságok föglalkoztatták a befektetőket. A konkrétumokra azonban elvileg már nem kell sokat várni, mert a hétvégi bázeli találkozó után a terv szerint vasárnap, vagy hétfőn végleges formába kerülhet az új reguláció.

A kereskedés korai szakaszában egy, a vártnál nagyobb bővülést mutató nagykereskedelmi készletadat jelent meg; ezen kívül a várakozásokat szintén meghaladó kínai importadat, és a német autók iránti kereslet föllendülését jelző német exportadat is napvilágot látott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!